Wetenschappelijke voeding

Wetenschappelijke voeding

De laatste jaren zijn er veel artikelen in de krant en op internet gepubliceerd over voeding. Maar wat geeft resultaat met voeding? De Muscle & Strength Nutrition Pyramid weergeeft de impact van voeding. Deze piramide is bedacht door Eric Helms, Andrea Valdez & Andy Morgan. De grootste onderste laag heeft de meeste invloed op resultaat en de kleinste, en dus de bovenste laag het minst.

 

De levels van de piramide op volgorde van belang

  • Level 1: Energiebalans
  • Level 2: Macronutriënten
  • Level 3: Micronutriënten & Water inname
  • Level 4: Nutriënt timing
  • Level 5: Supplementen

Al deze levels gaan we uitgebreid in de volgende hoofdstukken bespreken. Je kan duidelijk aan de piramide zien dat het level van de Energy Balance het grootst is en daarom het meest belangrijke voor resultaat. Naast deze 5 levels heeft je omgeving en leefstijl nog invloed op het resultaat dat je behaald met voeding.

Level 1: Energiebalans, calorie inname & de veranderingen van lichaamsgewicht

De eerste en meest belangrijke level van de piramide, gaat over de hoeveelheid kcal dat iemand per dag mag en welke gevolgen dat heeft ten opzichte van spiermassa en vetmassa.

Level 2: Macronutriënt verdeling van een voedingsplan

Welke functies hebben de macronutriënten voor het menselijk lichaam en welke verdeling is geschikt voor welk doel.

Level 3: Micronutriënten en water inname

Hoe krijg je voldoende micronutriënten binnen en met welke voedingskeuzes bereik je dit. Wanneer drink je voldoende en welke invloed heeft dit?

Level 4 : Nutriënt timing & frequentie

De verdeling van kcal per dag en wanneer kan je welke voeding het beste eten in combinatie met training.

Level 5: Supplementen

De minst belangrijke voor resultaat en niet noodzakelijk voor succes, tenzij je lichaam ergens een tekort aan heeft. Welke supplementen ondersteunen bij het terugdringen in geval van tekort?

Geef een reactie

Sluit Menu